2011. június 30., csütörtök

Jiaogulan,örök élet növény - Jelenlegi ára: 500 Ft

Jiaogulan, örök élet növény
Jiaogulan (Dzsiagulán)
A kínai gyógyászatban Örökélet növénynek (vagy kínai halhatatlanság növénynek) nevezik.
Kenneth Anderson: A halhatatlanság-növény egészségessé tesz
Valamennyien hallottunk már arról, hogy a ginzeng mennyire hatékonyan erősíti az immunrendszert és tölti fel energiával a szervezetet. Van azonban egy másik, kevésbé ismert ázsiai növény is - amelyet a kínaiak használnak, hogy száz évig, vagy annál is tovább éljenek. Azok, akik Kínában ismerik ennek a növénynek az áldásos tulajdonságait azt mondják rá: olyan, mint a ginzeng, csak jobb.
A növény neve dzsiagulan, és úgy tűnik, ez lesz a következő nagy sláger a gyógynövényalapú étrend-kiegészítők között. A hatásait felsoroló listák szédítően hosszúak, akárcsak a mögötte rejlő tudományos kutatások. Ez az erős antioxidáns, amely a magas vérnyomástól kezdve a bronchitisig sok mindenre hatásos, a laboratóriumi kísérletek során tumorgátló hatásúnak is bizonyult.
A Dél-Kína hegyeiről származó dzsiagulant először a XVI. Században ismerték el gyógynövényként. Azóta rengeteg bizonyíték halmozódott fel azzal kapcsolatban, hogy képes meggyógyítani és szabályozni a szervezet működését. A dzsiagulan rendkívül erős adaptogén - vagyis olyan gyógynövény, amely segíti a szervezet alkalmazkodását és a stresszel való megbirkózását. Más szavakkal, egyensúlyba hozza a szervezet működését.
Stresszhelyzetben az adaptogén segíti a szervezetet. Erősíti az immunrendszert, és megakadályozza, hogy a stressz - legyen az munkahelyi probléma, a levegőben található méreganyagok, nem megfelelő táplálkozás vagy bármi más - károsítsa a szervezetet.
Az 1990-ben végzett állatkísérletek azt mutatták, hogy a növény fokozta az egerek ellenálló-képességét túlzott fizikai igénybevétel, oxigénmegvonás, elektromos ingerlés és magas hőmérséklet esetén.
Hasonlóképpen, a dzsiagulan az embereken végzett megfigyelések során is hatékony adaptogénnek bizonyult. 300 sportolónak adtak dzsiogulant verseny előtt, a kontrollcsoport pedig placebót kapott. A tesztcsoport minden tagja arról számolt be, hogy több energiája volt, élesebbek voltak a reflexeik, ugyanakkor kevésbé izgultak a verseny előtt és közben.
Emellett a növény a vizsgált esetek 89-95 százalékában elősegítette a mélyebb, nyugodtabb alvást is. Vagyis, ha a szervezetnek pihenésre van szüksége, akkor a dzsiagulan abban segíti, ha pedig energiára van szüksége, akkor abban.
A dzsiagulan aktív hatóanyagai erős antioxidánsok, amelyek megkötik a szervezetben található szabad gyököket. Ezzel megelőzik a DNS-károsodást (amelyet az oxidáció okozna), és késleltetik az öregedést - ezért él jó néhány, dzsiagulant használó kínai száz évig is.
A Loma Linda Egyetem 1992-ben végzett kutatása kimutatta a dzsiagulan antioxidáns hatását. A növény különböző hatóanyagai többféle ártalmas oxidációs folyamatot is megelőztek. A kutatók következtetése szerint „ a gipenozid (ez a dzsiogulan aktív molekuláris komponense) átfogó antioxidáns hatása értékes lehet számos betegség, például az érelmeszesedés, májbetegségek és gyulladások kezelésében és megelőzésében".
Részben rendkívül erős antioxidáns hatásának köszönhetően a dzsiagulanról kimutatták, hogy gátolja a rákos daganatok növekedését. Egy állatkísérlet során patkányoknak két hétig dzsiagulant adtak, mielőtt karcinogén anyagot juttattak volna a szervezetükbe. Miután 18 héten keresztül kapták a karcinogén anyagot, a patkányokat felboncolták. Nemcsak kevesebb tumort találtak a tesztcsoportban, mint a kontrollcsoportban (azok az állatok dzsiogulant nem kaptak, csak karcinogén anyagot), hanem a dzsiagulan mintegy hat héttel késleltette a daganatok kifejlődését is, pedig a patkányok rendszeresen kaptak karcinogén injekciókat.
A klinikai kutatások során a kutatók felfedezték, hogy a dzsiagulan növelte a természetes ölősejtek aktivitását húgyúti daganatokban szenvedő betegeknél, segítve a szervezetüket, hogy felvegyék a küzdelmet a daganatok növekedése és terjedése ellen.
A magas és alacsony várnyomás egyaránt káros az egészségre. A szívrohamtól kezdve az agyi keringés összeomlásáig többféle súlyos problémát okozhatnak, ezért mindenképpen foglalkozni kell ezekkel a problémákkal. A dzsiagulan a megfelelő szintre állítja be a vérnyomást, akár magas, akár alacsony volt eredetileg. Magas vérnyomásban szenvedő betegek esetében egy klinikai tanulmány során összevetették a ginzenget és a dzsiogulant. Megdöbbentő eredményre jutottak: a azok közül, akik dzsiagulant szedtek, 82 százalék számolt be jelentős javulásról, míg azok közül, akik ginzenget használtak, csak 46 százalék.
A dzsiagulan hasonlóan hatékony a magas koleszterinszint csökkentésében. Számos klinikai kutatási eredmény látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a dzsiogulan hatékonyan csökkenti az LDL (káros koleszterin) szintjét, ugyanakkor növeli a HDL (hasznos koleszterin) szintjét.
Azzal, hogy az LDL szintjét csökkenti, a dzsiagulan segít megelőzni az érelmeszesedést, agyvérzést és szívinfarktust.
A gipenozidok növelik a szívizom összehúzódó-képességét. Ezáltal növelik a szívműködés hatékonyságát. Egyszerűbben fogalmazva, a dzsiagulan könnyíti a szív munkáját, segíti abban, hogy azonos mennyiségű vért kevesebb erőfeszítéssel legyen képes továbbítani.
Mindezeket az okokat figyelembe véve, a „ halhatatlanság-növény" tökéletes sportolóknak vagy aktív életet élő embereknek, akiknek fontos a fizikai teljesítményük. Fokozódik az állóképességük, és csökken a regenerációhoz szükséges idő. Ezeket a következtetéseket 220 sportoló és 30 egészséges, nem sportoló ember vizsgálatából vonták le. Az elvégzett színes DOPLER vizsgálat során a kutatók úgy találták, hogy a dzsiagulan aktív hatóanyagai, más gyógynövényekkel együttműködve nagy mértékben növelték a szív által továbbított vér mennyiségét, anélkül, hogy pulzusszámot vagy a vérnyomást növelték volna.
De a szív nem az egyetlen szerv, amelyet a dzsiagulan véd és segít. Gyógyító hatással van a májra is, megóvja a méreganyagok hatásától.
A tüdőnek is hasznos a dzsiagulan, különösen a bronchitis kezelésében, mivel eredetileg ennek a betegségnek a gyógyszereként ismerték Kínában. Egy 86 bronchitises beteggel végzett vizsgálatban a dzsiagulan a betegek 93 százalékának javított az állapotán. Egy másik vizsgálatban, 96 esetből 93 százalékban segített.
Gyorsan fejlődő növény.
A kép nem az eladásra kínált növényről készült(cserepenként 4-5 tövet tartalmaz)
Egy csomagban több termék is küldhető.
Egyes termékek esetében csere is szóba jöhet.


Jelenlegi ára: 500 Ft

Az aukció vége: 2011-07-10 11:53
. Jiaogulan,örök élet növény - Jelenlegi ára: 500 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése